Herentals Crosst
16 december 2023

Broers Jacobs domineren juniorencross in Herentals

WhatsApp Image 2023-12-16 at 12.09.14

De broers Lennes Jacobs en Ieben Jacobs hebben de cross gedomineerd in Herentals. Ze reden van de eerste ronde tot aan de finish met z’n tweeën op kop. Eerstejaars Lennes Jacobs moest in de laatste ronde een gaatje laten op zijn oudere broer, maar kwam terug aansluiten in het bos. Samen draaiden ze de laatste rechte lijn in, maar ze bolden broederlijk over de finish met Ieben als winnaar. Ryan Laenen mocht na een millimeterspurt tegen de Oostenrijker Valentin Hofer mee op het podium. 

Na één ronde namen de broers Jacobs al een voorsprong op hun concurrenten. Ze ontsnapten in de aanvangsfase met Yoren Vanhoudt, die al snel in de fout ging. De gebroeders Jacobs hadden geen woordenwisseling nodig om te weten dat ze de krachten moesten bundelen. Het was de dappere eerstejaars Lennes die een groot deel van het werk op zich nam in de eerste wedstrijdhelft. Achter hen verenigden Valentin Hofer, Fausto Delmé, Thorben Allaer, Ryan Laenen, Tibo Vancompernolle en Axel Van Den Broek de krachten.

Tegen de twee broers, die elkaar natuurlijk als geen ander begrijpen, was geen kruit opgewassen. “We weten dat we elk onze specialiteit hebben en zo hebben we de kopbeurten verdeeld”, vertelden Ieben en Lennes. In de tweede wedstrijdhelft kreeg Lennes het moeilijk om zijn broer te volgen op bepaalde stukken. In de voorlaatste ronde maakte hij een klein slippertje en in de laatste ronde moest hij enkele lengtes laten. Dat gaatje kreeg hij nog terug gedicht en ze reden samen de lange aankomststrook op. De verhoopte spurt kwam er niet maar wel de prachtige finishfoto. “We zochten nog een kerstcadeau voor ons mama en hier kunnen we wel iets moois van maken.”

De Oostenrijker Valentin Hofer en Ryan Laenen konden zich in de laatste ronde onderscheiden uit de groep met achtervolgers. Zij kwamen in de laatste rechte lijn nog dicht op de uitbundig vierende broers. De twee achtervolgers spurtten zij-aan-zij tot op de finish en uiteindelijk was het de Belg Ryan Laenen die mee op het podium mocht na een millimetersprint. “Ik voelde op de meet wel dat ik erover was. Hij kwam over mij maar ging zitten en ik kon hem terug remonteren.”

Een mooie eerste cross dus op de terreinen in Herentals met een mooie overwinning voor de familie Jacobs. Ze vierden samen de zege in de laatste rechte lijn en op het podium.

Deel dit bericht