Herentals Crosst
16 december 2023

David Haverdings slaat dubbelslag in Trimetal Rookie Trophy Herentals

WhatsApp Image 2023-12-16 at 17.02.32

De Nederlander David Haverdings heroverde zijn leiderspositie in de Trimetal Rookie Trophy door de winst binnen te halen in Herentals. Hij gooide er van de eerste ronde de beuk in. Zijn concurrent voor de eindzege Arne Baers liet niet begaan en vocht de hele cross om hem binnen schot te houden, maar kraakte in de laatste ronden. Solo winst voor Haverings dus. Kay De Bruyckere profiteerde hiervan en kon de tweede plaats nog veroveren, voor Arne Baers, die uiteindelijk nog 21 seconden en zijn leidersplaats prijsgeeft. 

In de eerste ronde al pakte David Haverdings een mooie voorsprong op zijn concurrenten. Het sein voor Arne Baers om er achter aan te gaan en de voorsprong te beperken of waar mogelijk het gat te dichten, want hij had in Kortrijk de leidersplaats in de Trimetal Rookie Trophy veroverd. Onder meer Jarne Vandersteen, Kay De Bruyckere, Wout Janssen, Robbe Marchand, Viktor Vandenberghe probeerden in de achtervolging de schade te beperken op de twee losgeslagen concurrenten.

Het was rondenlang uitkijken of Arne Baers het laatste gaatje kon dichten richting Haverdings. Acrog-Tormans renner Baers kwam snel dichter op David Haverdings maar bleef hangen op een 7-tal seconden. Tot in de laatste ronde bleef het razend spannend. Uiteindelijk moest Baers de duimen leggen voor Haverdings en bekocht zijn inspanningen in de laatste ronde. Hij moest nog 21 seconden prijsgeven op de winnaar en moest nog een sterk teruggekomen Kay De Bruyckere laten passeren, die nota bene maar 6 seconden prijsgeeft op Haverdings.  De jonge Seppe Van Den Boer haalde de vierde plaats binnen voor Wout Janssen, Jarne Vandersteen en Arthur Soontjens.

“Ik was pas zeker na de tweede keer materiaalpost in de laatste ronde, toen had ik nog steeds een volledige post voorsprong”, vertelde winnaar Haverdings achteraf. “Ik ben zeer blij dat ik hier de zege kan veroveren en de leidersplaats heroveren. In Kortrijk had ik deze moeten afgeven aan Arne Baers na door een lekke band.” Arne Baers zocht geen excuses en legde zich neer bij de nederlaag en het tijdsverlies. “Dit hoort er ook bij. Ik moest de vele inspanningen wat bekopen op het einde.”

Het laatste woord is dus nog niet gezegd over de Trimetal Rookie Trophy en we krijgen in Baal ongetwijfeld weer een pittige strijd om dit klassement op seconden. Dit zorgde voor een mooie en spannende strijd tot op de finish in Herentals.

Deel dit bericht