Herentals Crosst
16 december 2023

Gemengde gevoelens op het podium na Herentals Crosst elite mannen

Golazo
Golazo

De stemming was wisselend op het podium elite mannen van Herentals Crosst. Mathieu van der Poel was de gelukkige winnaar, maar had zijn concurrent liever op een andere manier geklopt. Terwijl de teleurstelling nog zichtbaar bij runner-up Wout van Aert overheerste, deed Iserbyt met een derde plaats goede zaken in het klassement.

Mathieu van der Poel was de winnaar van de dag, maar had dat liever op andere wijze gedaan. “Ik had hem inderdaad liever geklopt zonder lekke band”, vertelde hij na afloop. “Ik heb iets anders gereden dan de voorbije wedstrijden. Ik wilde wat meer overhouden voor die laatste halve ronde. Hoe dan ook, waren we weer erg aan elkaar gewaagd. Ik wilde als eerst dat laatste technische deel induiken, maar ik denk dat Wout op dat moment al lek had. Het is jammer dat we daardoor geen eerlijke strijd hebben gehad.”

Thuisrijder Wout van Aert baalde nog zichtbaar na afloop. “Het is jammer dat het op deze manier moet eindigen”, zei Van Aert. “Ik reed eigenlijk op het slechtste moment in de wedstrijd lek. Als ik de materiaalpost binnen zou rijden, was het sowieso gedaan, dus dat heb ik vermeden. Toen ik Mathieu echter zag passeren, wist ik dat de koers gereden was. Dat was balen, maar het is niet anders.”

Eli Iserbyt was daarentegen tevreden met zijn derde plaats. “De cross was iets sneller dan normaal”, stelde hij na afloop. “Ik had een lastige klant aan Lars, maar ik ben blij dat ik toch nog op het podium sta. Ik denk dat ik misschien net iets beter bergop reed dan hem en daardoor het verschil kon maken. Er was alleszins veel publiek en een goeie sfeer, dus dan is het extra mooi om zo’n podiumplek te behalen.”

 

 

 

Deel dit bericht