Herentals Crosst
16 december 2023

Pieterse en Brand tevreden na Herentals Crosst

Golazo
Golazo

Puck Pieterse was superieur tijdens de manche van de Soudal Ladies Trophy in Herentals. De 20-jarige veldrijdster was er al vroeg in de wedstrijd vandoor en zou haar leidende positie vervolgens niet meer afstaan. Lucinda Brand finishte als tweede en is daarmee de nieuwe leidster. 

Hoewel het leek alsof de wedstrijd vlot verliep voor Pieterse, was niets minder waar. “Ik heb zeker wel mijn best moeten doen vandaag”, zei ze na afloop. “Het stuk bergop was zwaar en daar moest je echt tot het gaatje gaan. Ook het stuk daarvoor was pittig. Het ging echter al bij al heel goed vandaag. Het is ook een rondje dat me ligt, dat wist ik al uit mijn eerder deelname in 2020. Ik heb geprobeerd om technisch zo goed mogelijk te blijven rijden, maar dat was wel lastig. In de laatste ronde ging het zelfs nog bijna fout. Daarna heb ik verder op safe gereden en de overwinning binnengehaald.”

De tweede plaats ging naar Lucinda Brand die daarmee eveneens de leiding pakte in het klassement. “Toen ik hoorde dat Denise Betsema op achterstand reed, was ik in eerste instantie vooral met Ceylin Alvarado bezig, omdat zij nog voor mij stond in het klassement. Ik kon haar afschudden, waarna ik in de finale wel besefte dat de leiding binnen handbereik lag. Ik ben tevreden hoe het gaat en het klassement is nu echt wel een doel geworden, maar er is nog werk aan de winkel. Al was het gat in elk geval al kleiner dan de vorige keer met Fem van Empel in Baal”, besloot Brand met een knipoog.

Deel dit bericht