Herentals Crosst
16 december 2023

Van der Poel wint na materiaalpech voor Van Aert

Mathieu van der Poel heeft in Herentals de zegereeks van Wout van Aert doorbroken. Het duel tussen de twee titanen leek af te stevenen op een nieuwe sprint, tot materiaalpech in de slotronde Van Aert zuur opbrak. Eli Iserbyt vervolledigt het podium en verstevigt zijn leidersplaats in de X²O Badkamers Trofee.

Na het forfait van de geblesseerde Tom Pidcock werd het titanenduel tussen de Grote Drie herleid tot een duel tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Toch kregen de twee concurrenten in de openingsfase een derde musketier mee in hun spoor. Een verrassend sterke Jens Adams haakte twee rondes lang zijn wagonnetje aan. Bij de derde passage op de Skiberg moest de Kempenaar dan toch de rol lossen.

Het massaal opgekomen publiek werd in Herentals zo opnieuw getrakteerd op een spannend duel tussen Van Aert en Van der Poel. Voor eigen volk probeerde Van Aert de Nederlander te lossen, maar die gaf geen krimp. Op een klein kloofje na een fietswissel van Van Aert na gaven beide renners elkaar tot de slotronde geen duimbreed toe.

Materiaalpech beslissend.

Het vuurwerk leek zo opgespaard te worden tot de ultieme finale. Van Aert gooide op de Skiberg de knuppel in het hoenderhok. Zonder succes.

Materiaalpech voor de Belgische kampioen zorgde uiteindelijk voor een anti-climax. Na een lekke band aan de materiaalpost was de strijd gestreden. Geen nieuw beklijvend duel tot de finish tussen Van Aert en Van der Poel, geen nieuwe sprint tussen de Grote Twee. Met een verontschuldigend handje in de lucht ‘vierde’ Van der Poel zijn vierde overwinning van het seizoen.

Iserbyt vergroot voorsprong

Een ontgoochelde Van Aert bolde twintig seconden later als tweede over de streep. Eli Iserbyt mocht als derde mee op het podium. De West-Vlaming doet zo een uitstekende zaak in de tussenstand van de X²O Badkamers Trofee en vergroot zijn voorsprong op Lars van der Haar (1:28) en Jens Adams (5:36), die na zijn knappe start door pech terugzakte naar een zevende plaats.

Deel dit bericht