Herentals Crosst
16 december 2023

Verstrynge trekt aan het langste eind bij U23

Golazo
Golazo

Emiel Verstrynge heeft een beklijvende manche van de Trimetal Rookie Trophy in Herentals gewonnen bij de U23-mannen. De 20-jarige veldrijder kwam na een spannende cross met minieme voorsprong als eerste over de streep. Wereldkampioen en ploeggenoot Joran Wyseure pakte in  zijn kielzog de tweede plaats en behield de leiding in het klassement. Victor Van de Putte vervolledigde het podium.

Lange tijd bleef de koers gesloten. Sterker nog, bij het ingaan maakten nog zes renners aanspraak op de overwinning, maar het was uiteindelijk Emiel Verstrynge die op de skiberg het verschil kon maken. ,,Na de drukke kerstperiode is dit pas mijn eerste cross in het nieuwe jaar, maar die korte rust heeft geloond”, deed Verstrynge na afloop zijn verhaal. “Ik was in eerste instantie al eens vooruit met Witse Meeussen, maar kreeg toen het sein vanaf de kant om te wachten.”

Dat bleek een juiste keuze te zijn. “In de slotronde kon ik het verschil maken en als kers op de taart reed ploeggenoot Joran Wyseure naar een tweede plaats. Het kon met andere woorden niet beter voor onze ploeg. We kunnen tevreden op deze wedstrijd terugkijken.”

Deel dit bericht